Lezing Dr. Grant Zazula in Historyland op 14 november

De wereldberoemde paleontoloog Dr. Grant Zazula komt naar Nederland en zal op 14 november een lezing verzorgen in historisch themapark Historyland te Hellevoetsluis.

Dr. Grant Zazula is de paleontoloog van de Yukon, Canada. In Whitehorse leidt hij het overheidsprogramma The Yukon Paleontology Program. De zoogdierpaleontoloog komt naar Europa, omdat hij is uitgenodigd als keynote speaker op het Internationaal Mammoetsymposium in Dendermonde, België. Grant Zazula is een begenadigd spreker die zijn publiek weet te boeien: over mammoeten, mastodonten, reuzebevers en kamelen uit het Kwartair. Historyland is bijzonder trots dat ze Zazula hebben weten te strikken voor een lezing.

In zijn voordracht vertelt hij in het Engels over de jarenlange nauwe samenwerking met de gouddelvers in de Klondike, vanaf het begin van de gold rush, en de resultaten hiervan. Niet alleen over de enorme collecties fossiele beenderen, tanden, kiezen en gemummificeerde karkassen van ijstijdzoogdieren die vergaard zijn, maar ook over de wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Zijn collecties in Whitehorse worden wereldwijd gebruikt voor moderne onderzoeken inzake evolutie, verspreiding van diersoorten en het vraagstuk van uitsterven van de megafauna.

Samen met Dick Mol, regelmatig te gast in Historyland, heeft hij samengewerkt aan verschillende televisieprogramma’s, waaronder twee uitgebreide documentaires door het ZDF. Op Historyland zal Zazula een boeiende lezing verzorgen met spectaculaire beelden. Overdag zal er een speciaal programma zijn voor kinderen, om ook de jeugd kennis te laten maken met de bijzondere wereld van de paleontologie.

Historyland is een themapark met als doel het bevorderen van historisch besef voor jong en oud. Het museum herbergt o.a. de permanente tentoonstelling ‘De mammoetsteppe’, waar als enige plek in Europa een ware imposante mammoetfamilie is te bezichtigen. Passend bij het verhaal van Zazula kunnen kinderen buiten op zoek naar ‘echt goud’ in het goudzoekersdorp dat vorig jaar is geopend.

Er zijn nog plekken beschikbaar voor zowel het kinderprogramma (aanvang 14.00 uur) als het avondprogramma (aanvang 20.00 uur). Aanmelden is mogelijk via info@historyland.nl.