WPZ University

In 2017 bestond de WPZ 35 jaar en dit werd gevierd met een speciaal programma.

Onder de titel WPZ University, boden wij onze leden (jong en oud) een programma aan van zes opeenvolgende bijeenkomsten die je als werkcollege kon volgen.
Wij gingen tijdens deze bijeenkomsten heel praktisch aan de slag met alle aspecten van het fossielen verzamelen, van zoeken tot publiceren en reconstrueren. Wij namen onze studenten mee naar mooie musea en bijzondere collecties in Nederland, en ook naar diverse werkplekken om zelf aan de slag te gaan. De lessen waren toegankelijk voor leden van alle leeftijden.

De studenten ontvingen superdeluxe lesmaterialen en na afloop een certificaat van deelname. Bij het eerste werkcollege ontvingen de studenten een werkmap en de lesmaterialen behorend bij deze eerste dag. Elk volgend werkcollege werd de map aangevuld. Zo ontstond een schitterend naslagwerk!

YouTube

Van alle activiteiten is beeldmateriaal beschikbaar en door Nike Liscaljet verwerkt tot leuke korte filmpjes. In het kader van het 40-jarig lustrum verschenen de filmpjes in een reeks zondagen in januari en februari 2021 online. Mede mogelijk gemaakt door het Themafonds Erfgoedvrijwilligers van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

De volledige playlist op het Youtube kanaal van de WPZ over Mammoeten en Mammoetecologie
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6