Nieuws

De nieuwe WPZ Flyer

Ter promotie en kennismaking met onze levendige vereniging is voor jong en oud een prachtige WPZ flyer gemaakt.

Leuk om uit te delen en nog niet leden geïnteresseerd te krijgen (en lid te worden) van Dé WPZ. Op deze manier proberen wij onze vereniging nog meer te promoten én het gezamenlijke paleontologische onderzoek tussen amateurs en professionals uit te breiden met nieuwe leden die enthousiast worden van de prachtige foto’s en teksten in de flyer.

22 februari -tijdens de determinatiedag in Futureland waar wij als vereniging ook aanwezig zullen zijn- ligt een aantal voor iedereen klaar. Voor de nieuwsgierigen onder de WPZ leden: Vanaf heden is de flyer direct te downloaden van de site:

Link naar de Pagina van de flyer

 

Internationale belangstelling voor het archeologisch onderzoek van de Noordzee toen deze nog droog land was

 

Op 30 januari 2020 verscheen er in het Science Magazine, zie de link hieronder, een uitvoerig en rijk geïllustreerd artikel over de belangrijke archeologische vondsten van de bodem van de Noordzee, veelal gedaan op de stranden van onze kustlijn. Een en ander naar aanleiding van de vondst van een vuurstenen mesje met berkenteer voor het vatten in een stok. Deze vondst is gedaan door WPZ-lid Willy van Wingerden op de Zandmotor voor de kust van Ter Heijde/Monster, Zuid-Holland en is eind vorig jaar (o.a. de Volkskrant, oktober 2019: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/hobbyist-vindt-aardappelschilmesje-van-neanderthaler-op-strand-bij-ter-heijde~b0448a30/ al veel in het nieuws geweest. Nu heeft opnieuw het Science Magazine aandacht besteed aan deze belangwekkende vondst.

Link naar sciencemag artikel

Nieuwsbericht over pleistocene zoogdieren in het dagblad De Gelderlander

Naar aanleiding van de beschrijving van een fossiele hoornpit van de muskusos, Praeovibos priscus, van de vindplaats Dreumel/Alphen aan de Maas in het laatst verschenen nummer van ons tijdschrift Cranium, verscheen er een artikel in het dagblad De Gelderlander waarin de vinder en coauteur van het Cranium-verhaal, Frank van Esch, uitgebreid aan het woord komt. Zie de onderstaande link:

Link naar het artikel in de Gelderlander

On the Prowl: In Search of Big Cat Origins

In juni van dit jaar verschijnt er een interessant en rijk door Mark Hallett geïllustreerd boek over “De jacht op: Op zoek naar de oorsprong van de grote katten”. De boek is geschreven door de bekende zoogdierpaleontoloog John Harris en is getiteld: “On the Prowl: In Search of Big Cat Origins” en wordt uitgegeven door Columbia University Press en omvat 320 pagina’s.

Meer informatie zoals over de inhoud en bestelmogelijkheden is te vinden op onderstaande links:

Link naar het boek

en 

Link 2 naar het boek