Jefferson’s reuzengrondluiaard in Historyland

Historyland in Hellevoetsluis heeft voor haar permanente tentoonstelling een aantal bijzondere skeletdelen verworven van de Jefferson’s reuzengrondluiaard, Megalonyx jeffersonii DESMAREST, 1822, waaronder een complete schedel. Deze resten zijn gevonden in het zuidwesten van Iowa, Verenigde Staten van Amerika en zijn gedateerd in het Laat-Pleistoceen.

De nieuwe aanwinsten krijgen een speciale vitrine met twee schitterende zwart/wit tekeningen van Remie Bakker van Manimal Works uit Rotterdam. Een van het dier zoals het er vermoedelijk uitgezien heeft en een van het skelet met daarin aangegeven welke skeletdelen in de vitrine tentoongesteld zijn.

Om de bezoeker, en dan met name de jeugd, te laten zien hoe het dier er uit heeft gezien is door Remie Bakker een 3D schaalmodel van de reuzengrondluiaard gemodelleerd. Immers, de jeugd kent de reuzenluiaard als Sid uit de serie Ice Age I, II, III.

Voor het modelleren van het model heeft RTV Rijnmond de moeite genomen voor een nieuwsitem om Remie bij zijn werkzaamheden te volgen. Voor het filmpje zie de volgende link:

https://www.rijnmond.nl/nieuws/185422/Reuzegrondluiaard-uit-de-ijstijd-herleeft