Expeditie Zeeuwse ijstijd

26 juni was het eindelijk zo ver: de opening van de tentoonstelling Expeditie Zeeuwse ijstijd. Een tentoonstelling in het kader van het 250 jarig jubileum van het Koninklijk Zeeuws genootschap der Wetenschappen dat in 1769 is opgericht, en waar lang aan gewerkt is.

Zeeuwsmuseum

© Een topstuk in het Zeeuws Museum: de schedel van een wolharige neushoorn.

 

 

 

De tentoonstelling, die in het Stadhuismuseum te zien is tot en met 3 november, laat een aantal topstukken uit de fossielencollectie van het Zeeuws genootschap zien.

De opening was druk bezocht, zo’n 70 belangstellenden waren aanwezig om te luisteren naar een toespraak van dhr. Albert Scheffers, de directeur van het Stadhuismuseum, dhr. Hugo Schorer, voorzitter van het KZGW bestuur, en van conservator Hester Loeff. Daarna was er gelegenheid de tentoonstelling te bekijken en uitleg te krijgen over de stukken, die prachtig uitkomen op de podia die gemaakt zijn door Tone Skelton. De modellen van Remie Bakker geven een mooi beeld van hoe de dieren eruit gezien hebben.

Na het bekijken van de tentoonstelling was er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en de eerste bodemcultuurmosselen die ochtend gevangen en verzorgd door de familie Schot.

Voor de WPZ leden is er op 14 september gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken als we voor een interessante bijeenkomst bij elkaar komen in het Stadhuismuseum in Zierikzee.