Actie “Alle botten moeten weg!” ongekend succes!

Wachten om een bot te kunnen kopen. Foto: Bert Schagen
Wachten om een bot te kunnen kopen. Foto: Bert Schagen

 

De actie “Alle botten moeten weg!” naar aanleiding van het aflopen van de jubileumtentoonstelling “Kijk wat ik gevonden heb” van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren was een ongekend succes!

Er kwamen ongeveer 3000 mensen op af, waarvan velen lang in de rij hebben moeten staan om een bot uit de ijstijd te kunnen bemachtigen voor 1 euro. Vrijwilligers van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren waren behulpzaam bij het determineren van de botten en gaven iedereen er een echtheidscertificaat bij! De botten waren onder andere afkomstig van wolharige mammoet, wolharige neushoorn, steppepaard, reuzenhert en steppewisent.

Het was ook de pers niet ontgaan. Er was zelfs aandacht voor deze actie in het 8-uur journaal van de NOS  en tevens het jeugdjournaal en RTV  Rijnmond en Radio 1 journaal. Hieronder staan de links naar deze media en tevens naar het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Wie graag zelf zulke botten wil vinden en er meer van wil weten kan uiteraard lid worden van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren, die regelmatig fossielenexcursies organiseert naar bijvoorbeeld de Maasvlakte, maar ook buiten de landsgrenzen.

links:

NOS

RTV Rijnmond

Radio 1 journaal

Jeugdjournaal

Natuurhistorisch Museum Rotterdam, actie: alle botten moeten weg!

 

© Foto TON VAN HELDEN
© Foto TON VAN HELDEN
© Foto: Bianca Janssen Groesbeek
Foto: Bianca Janssen Groesbeek
© Foto: Bianca Janssen Groesbeek
Opruimen bottenberg NMR 2013 013
© Foto: Bianca Janssen Groesbeek

Geef een reactie