Mammoet van Dendermonde wordt opgeknapt

foto: Anthonie Hellemond

Het samengestelde skelet van de Mammoet van Dendermonde dat opgesteld staat in het Vleeshuismuseum in Dendermonde, België, krijgt een grote opknapbeurt. Onlangs werd vastgesteld dat er pyrietgroei plaats had gevonden aan verschillende delen van het compositieskelet. Dat wil men, terecht, voorkomen. Daarom is heel snel besloten om het skelet grondig te inspecteren en de aangroei van pyriet te verwijderen. Opnieuw zullen alle skeletdelen met een prepareermiddel behandeld worden. Een mammoetklus!

foto: Anthonie Hellemond

Afgelopen maandag is met deze werkzaamheden begonnen door deskundigen van het Koninklijk Belgisch Instituut van Natuurwetenschappen in Brussel, samen met leden van de Belgische Vereniging voor Paleontologie. De verwachting is dat de mammoet vanaf 29 maart opnieuw voor het publiek te bezichtigen is.

Op zaterdag 17 juni 2017, tijdens het thema Conserveren in het kader van de WPZ University, zal uitgebreid verslag worden gedaan van de conserveringswerkzaamheden aan de Mammoet van Dendermonde. Je kunt je deze week nog inschrijven voor de WPZ University. Deze themabijeenkomst zal plaatsvinden in Museum Schokland. Noteer alvast de datum!