Hester Loeff ontvangt Van der Lijn Aanmoedigingsprijs 2018

Op 7 april werd in Museum Schokland de jaarlijkse Van der Lijn Onderscheiding uitgereikt. Ook was er weer een Aanmoedigingsprijs voor beginnend talent en die ging naar WPZ Hoofd Marketing en Communicatie, Hester Loeff.

In het bijzijn van familie, vrienden en genodigden nam Hester Loeff, als eerste vrouw, uit handen van de burgemeester van de Noordoostpolder, dhr. A. van der Werff, deze prijs in ontvangst. In zijn openingstoespraak maakte de kersverse voorzitter van de Commissie Van der Lijn, Hellens en Boelinga, prof. dr. Jelle Reumer, duidelijk hoe belangrijk “vrijetijdswetenschappers” zoals Hester zijn voor de paleontologie. Haar inzet en enthousiasme onder andere als conservator bij het KZGW, bestuurder bij de Werkgroep Geologie en de WPZ, en als vrijwilliger in het Stadhuismuseum Zierikzee leverden haar de Aanmoedigingsprijs.

De Van der Lijn Onderscheiding 2018 ging naar Herman Winkelhorst. Voor zijn diverse spectaculaire vondsten in de Muschelkalk van Winterswijk, waaronder een nieuw fossiel spitssnuitvisje, Saurichthys diannea.