Heropening van het mooie en interessante Naturhistorisches Museum in Mainz

 

In het weekeinde van 28-29 september 2019 is het Natuur historisch Museum van de stad Mainz in Rheinland-Pfalz, Duitsland, weer open voor het publiek. Het ruim honderd jaar oude museum heeft een ingrijpende renovatie ondergaan. Daardoor waren de deuren bijna een jaar lang dicht.

Het Mainzer museum is vermaard om zijn omvangrijke verzamelingen, onder anderen op het gebied van de zoogdierpaleontologie. Denk maar eens aan de verzamelingen van de resten van de slurfdragers (Deinotheriums, mastodonten,bosolifanten en vertegenwoordigers uit het geslacht van de mammoeten) die in de omgeving van Mainz in de loop der jaren tevoorschijn gekomen zijn: met name die uit de zogenoemde Mosbacher Sande. Nog niet zo heel lang geleden hield de WPZ een meerdaagse excursie naar de omgeving van Mainz en Wiesbaden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de nieuwe tentoonstellingen in dit mooie museum, in de binnenstad van Mainz gelegen, ingeleid worden in de entree van het museum: een levensecht en levensgroot model van Deinotherium. Een model dat heel goed gelukt en spectaculair is en de bezoekers opwacht en verwelkomt. Bent u in de buurt van Mainz, dan is een bezoek aan het vernieuwde museum bijna een verplichting.

In de media werd uitgebreid aandacht geschonken aan de heropening van het museum. Zie o.a.

https://www.mainzund.de/das-grosse-schreckenstier-gruesst-im-eingangssaal-naturhistorisches-museum-feiert-wiedereroeffnung-am-wochenende/

Dit is de link naar het Naturhistorisch Museum der Sadt Mainz:

http://www.mainz.de/kultur-und-wissenschaft/museen/naturhistorisches-museum.php