Feestelijke boekpresentatie

Op zaterdag 1 december jongstleden was de presentatie van het boek  “De Sabeltandtijger uit de Noordzee”. Deze werd in Naturalis gehouden en was druk, tot zeer druk bezocht.

Na het welkomstwoord door de directeur van Uitgeverij Drukware, Geert Jan Engelmoer, waren er enkele korte toespraakjes van Dr. John de Vos, die het voorwoord schreef in het boek en Prof. Dr. Jelle Reumer, van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Universiteit Utrecht.

Ook sprak Bernard Buigues over zijn laatste vondsten in Siberië, waaronder een permafrostmummie van een mammoetbaby en een wolharige neushoorn.

Daarna begon de uitreiking van de eerste exemplaren, waar iedereen reikhalzend naar had uitgezien.

Van links naar rechts Remie Bakker, Wilrie van Logchem,
Dick Mol en Kees van Hooijdonk

De drie schrijvers van het boek, alle drie gedreven amateur-paleontologen, zetten Nederland weer op de kaart binnen de paleontologische wereld, door het schrijven van dit, trouwens prachtige, boek.

Remie Bakker heeft een sabeltandtijger gereconstrueerd, een imposant exemplaar, het staat tentoongesteld in Naturalis en is daar te bewonderen.

Bernard Buigues neemt het eerste exemplaar in ontvangst van Remie Bakker

Remie Bakker had voor alle betrokkenen nog een verrassing in petto in de vorm van een beeldje van de sabeltandtijger. Unieke exemplaren waar iedereen heel blij mee was.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor een hapje en een drankje ter afsluiting van een geslaagde middag.

Het boek met  de bijzonder mooie illustraties.

Tineke Lammerse

Foto Hans (J.J.) Wildschut

Geef een antwoord