Internationaal Mammoetsymposium

De publicatie behorende bij dit symposium is verkrijgbaar in onze webwinkel en tijdens onze bijeenkomsten en beursbezoeken!

Het eerste internationaal symposium over ‘Mammoeten & Mammoetecologie’, op zaterdag 17 november 2018 in de raadszaal van het stadhuis van Dendermonde, was een samenwerking tussen de Belgische Vereniging voor Paleontologie, de Stad Dendermonde en de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren. Aanleiding voor dit symposium was het fraaie mammoetskelet dat opgesteld staat op de zolder van het Vleeshuismuseum in Dendermonde.

De wolharige mammoet werd meer dan tweehonderd jaar geleden voor het eerst beschreven en heeft sindsdien aanleiding gegeven tot duizenden wetenschappelijke publicaties. Toch valt er vandaag de dag nog steeds het één en ander over deze ijstijdkoning te ontdekken.

Gerenommeerde paleontologen uit België, Nederland en Canada hebben op dit symposium onderzoeksresultaten over mammoeten en hun leefgemeenschap, alsook hun habitat, met de deelnemers gedeeld.

En er was meer: tijdens de pauzes was er gelegenheid om meegebrachte resten van mammoeten en andere grote en kleine zoogdieren te laten determineren door de aanwezige deskundigen. Ook stond er een bezoek aan de Mammoet van Dendermonde in het Vleeshuismuseum, tegenover het stadhuis van Dendermonde, geprogrammeerd. En speciaal voor WPZ-leden werd er een aansluitende excursie, oftewel post-symposium field trip, georganiseerd op zondag 18 november.

Locatie

Raadszaal van het Stadhuis (Belfort en Lakenhalle), Grote Markt, 9200 Dendermonde, België

SPREKERS

Klik op de link voor meer info

Programma

Klik op de link voor meer info

WPZ-excursie

Klik op de link voor meer info

 

partners

Belgische Vereniging voor Paleontologie Stad Dendermonde Stedelijke Musea Dendermonde