Internationaal Mammoetsymposium

Het eerste internationaal symposium over ‘Mammoeten & Mammoetecologie’, op zaterdag 17 november 2018 in de raadszaal van het stadhuis van Dendermonde, is een samenwerking tussen de Belgische Vereniging voor Paleontologie, de Stad Dendermonde en de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren. Aanleiding voor dit symposium is het fraaie mammoetskelet dat opgesteld staat op de zolder van het Vleeshuismuseum in Dendermonde.

De wolharige mammoet werd meer dan tweehonderd jaar geleden voor het eerst beschreven en heeft sindsdien aanleiding gegeven tot duizenden wetenschappelijke publicaties. Toch valt er vandaag de dag nog steeds het één en ander over deze ijstijdkoning te ontdekken.

Gerenommeerde paleontologen uit België, Nederland en Canada zullen op dit symposium onderzoeksresultaten over mammoeten en hun leefgemeenschap, alsook hun habitat, met de deelnemers delen.

Maar er is meer: tijdens de pauzes is er gelegenheid voorzien om meegebrachte resten van mammoeten en andere grote en kleine zoogdieren te laten determineren door de aanwezige deskundigen. Ook staat er een bezoek aan de Mammoet van Dendermonde in het Vleeshuismuseum, tegenover het stadhuis van Dendermonde, geprogrammeerd. En speciaal voor WPZ-leden wordt er een aansluitende excursie, oftewel post-symposium field trip, georganiseerd op zondag 18 november!

De deuren openen om 10.00u voor registratie. Het programma start om 10.30u. Tussen de middag wordt een lunch aangeboden en de dag wordt afgesloten met een drankje rond 17.45u en een gezamenlijk diner rond 18.00u.
Deze tijden zijn indicatief en onder voorbehoud van last-minute wijzigingen.

Er kunnen aan dit symposium maximaal 150 personen deelnemen. Daarom is het voor de organisatie van groot belang om tijdig te weten wie op dit uniek evenement aanwezig zal zijn. De kosten zijn slechts 20 euro per deelnemer, inclusief lunch, diner, drankjes en de bundel met abstracts.

De inschrijving voor het symposium is inmiddels gesloten, omdat het maximum aantal deelnemers behaald is.

Locatie

Raadszaal van het Stadhuis (Belfort en Lakenhalle), Grote Markt, 9200 Dendermonde, België

SPREKERS

Klik op de link voor meer info

Programma

Klik op de link voor meer info

WPZ-excursie

Klik op de link voor meer info

 

partners

Belgische Vereniging voor Paleontologie Stad Dendermonde Stedelijke Musea Dendermonde